Десерти для бігунів: сирові трюфелі та вівсяні квадратики з чорницею для енергії

Десерти для бігунів: сирові трюфелі та вівсяні квадратики з чорницею для енергії

Сироїдні трюфелі: здорові та смачні десерти для енергії

Сироїдні трюфелі

Інгредієнти:

  • 14 фініків;
  • щіпка ванілі;
  • 1/4 чашки какао (додатково для «корки»);
  • 1/2 чашки змішаних горіхів;
  • 1/2 чашки соняшникових насіння.

Приготування: Спочатку замочіть фініки у гарячій воді на 5-7 хвилин, щоб вони стали м’якшими. Поки фініки набухають, в чашу кухонного комбайна додайте горіхи, насіння та какао-порошок.

Після того як фініки розм’якшаться, видаліть кісточки та додайте їх до суміші в комбайні. Перемішуйте все до однорідної консистенції. Якщо маса погано ліпиться, додайте 2-3 столові ложки води. Сформуйте невеликі кульки та обваляйте їх у какао, кокосовій стружці або подрібнених горіхах.

Готові трюфелі покладіть на 20 хвилин в морозильник. Зберігаються вони в холодильнику близько тижня, хоча навряд чи вони пролежать там так довго.

Овсяні квадратики з ягодами: корисний перекус для кожного

Овсяні квадратики з ягодами

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю;
  • 2 столові ложки теплої води;
  • 2 чашки нарізаних ягід;
  • 1/4 чашки сиропу агави або меду;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 2 1/4 чашки вівсяних пластівців швидкого приготування;
  • 1 чайна ложка молотої кориці;
  • 1 чашка арахісової або мигдальної пасти;
  • 1/2 чашки кленового сиропу або меду;
  • 1/2 чашки мигдальних пластівців;
  • 1 велике яйце.

Приготування: Для початку приготуйте ягідну начинку. Змішайте крохмаль з водою та залиште на кілька хвилин. Потім на середньому вогні розігрійте сковороду, додайте ягоди, мед або сироп, а також цукор. Перемішайте інгредієнти, доведіть до кипіння, зніміть з вогню та додайте крохмаль, добре розмішуючи.

Поки ягоди остигають, підготуйте основу для квадратиків. В окремій мисці змішайте вівсянку, мед (або сироп), пасту, корицю та яйце до однорідної маси. Відкладіть приблизно 1/2 чашки цієї суміші для посипки поверх ягід.

Рівномірно розподіліть масу на пергаменті для випічки на деку, товщина шару має бути близько 1-1,5 см. Зверху викладіть охолоджені ягоди. Залишок вівсяної маси змішайте з мигдальними пластівцями та посипте нею ягоди, майже як для тертого пирога. Випікайте в духовці при температурі 160°C протягом 25-30 хвилин.