Салат з кукурудзою

- 6 початків кукурудзи;
- ½ чашки червоної цибулі;
- 1 чашка помідорів чері;
- 3 столові ложки яблучного або червоного винного оцту;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- ½ чайної ложки солі;
- ½ чайної ложки меленого чорного перцю;
- ½ чашки свіжих листя базиліка.
Налийте в каструлю воду, доведіть до кипіння, додайте 1 столову ложку цукру і 1 столову ложку винного оцту. Покладіть початки кукурудзи у воду і варіть до готовності. Після цього викладіть кукурудзу на тарілку, дайте охолонути і зніміть зерна.
У великій салатній мисці змішайте кукурудзяні зерна з дрібно нарізаною червоною цибулею, помідорами чері, оливковою олією, оцтом, сіллю та чорним перцем. Листя базиліка наріжте дрібно та додайте безпосередньо перед подачею. Салат подається охолодженим або при кімнатній температурі.
Салат з персиками, рукколою та козячим сиром

- 120–150 г рукколи;
- 120 г козячого сиру (за бажанням);
- ½ кг помідорів чері;
- 2 стиглих персики;
- ¼ чашки грецьких горіхів (за бажанням);
- 1 чайна ложка меду;
- 2 чайні ложки оливкової олії;
- 1 чайна ложка бальзамічного оцту;
- ¼ чайної ложки морської солі.
У великій мисці змішайте рукколу, помідори, козячий сир, оливкову олію, бальзамічний оцет та морську сіль, ретельно перемішайте. Розкладіть салат по тарілках.
Персики наріжте на маленькі частинки і рівномірно викладіть по тарілках. Зверху посипте подрібненими грецькими горіхами і полийте медом.
Салат з маринованими цукіні, рукколою та фетою

- 2–3 середні жовті або зелені цукіні;
- 120–180 г рукколи;
- ½ склянки свіжих трав (базилік, м’ята, петрушка);
- ¼ чашки сиру фета;
- 3 столові ложки лимонного соку;
- 1 лимон (цедра);
- 4 столові ложки оливкової олії.
Викладіть цедру лимона і лимонний сік в маленьку миску, перемішайте. Додайте оливкову олію, знову все добре перемішайте.
Промийте цукіні і наріжте тонкими півкільцями. Заправте їх оливковою олією і лимонним соком, посоліть і поперчіть, залиште маринуватися на 15–30 хвилин.
Промийте рукколу і трави, висушіть їх на паперовому рушнику, дрібно наріжте трави і змішайте з рукколою. Додайте мариновані цукіні разом з заправкою і подрібнений сир фета. Добре перемішайте, за необхідності додайте ще заправки.