3 смачних та корисних салатів на літо: легкі рецепти для здорового харчування

3 смачних та корисних салатів на літо: легкі рецепти для здорового харчування

Салат з кукурудзою

летні салати: салат з кукурудзою
melskitchencafe.com
  • 6 початків кукурудзи;
  • ½ чашки червоної цибулі;
  • 1 чашка помідорів чері;
  • 3 столові ложки яблучного або червоного винного оцту;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ½ чайної ложки меленого чорного перцю;
  • ½ чашки свіжих листя базиліка.

Налийте в каструлю воду, доведіть до кипіння, додайте 1 столову ложку цукру і 1 столову ложку винного оцту. Покладіть початки кукурудзи у воду і варіть до готовності. Після цього викладіть кукурудзу на тарілку, дайте охолонути і зніміть зерна.

У великій салатній мисці змішайте кукурудзяні зерна з дрібно нарізаною червоною цибулею, помідорами чері, оливковою олією, оцтом, сіллю та чорним перцем. Листя базиліка наріжте дрібно та додайте безпосередньо перед подачею. Салат подається охолодженим або при кімнатній температурі.

Салат з персиками, рукколою та козячим сиром

летній салат: з персиком
yummly.com
  • 120–150 г рукколи;
  • 120 г козячого сиру (за бажанням);
  • ½ кг помідорів чері;
  • 2 стиглих персики;
  • ¼ чашки грецьких горіхів (за бажанням);
  • 1 чайна ложка меду;
  • 2 чайні ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту;
  • ¼ чайної ложки морської солі.

У великій мисці змішайте рукколу, помідори, козячий сир, оливкову олію, бальзамічний оцет та морську сіль, ретельно перемішайте. Розкладіть салат по тарілках.

Персики наріжте на маленькі частинки і рівномірно викладіть по тарілках. Зверху посипте подрібненими грецькими горіхами і полийте медом.

Салат з маринованими цукіні, рукколою та фетою

летні салати: салат з маринованими цукіні, рукколою та фетою
kalynskitchen.com
  • 2–3 середні жовті або зелені цукіні;
  • 120–180 г рукколи;
  • ½ склянки свіжих трав (базилік, м’ята, петрушка);
  • ¼ чашки сиру фета;
  • 3 столові ложки лимонного соку;
  • 1 лимон (цедра);
  • 4 столові ложки оливкової олії.

Викладіть цедру лимона і лимонний сік в маленьку миску, перемішайте. Додайте оливкову олію, знову все добре перемішайте.

Промийте цукіні і наріжте тонкими півкільцями. Заправте їх оливковою олією і лимонним соком, посоліть і поперчіть, залиште маринуватися на 15–30 хвилин.

Промийте рукколу і трави, висушіть їх на паперовому рушнику, дрібно наріжте трави і змішайте з рукколою. Додайте мариновані цукіні разом з заправкою і подрібнений сир фета. Добре перемішайте, за необхідності додайте ще заправки.