Інгредієнти для приготування смачних сирних паличок
- пласт листкового тіста;
- 1 стакан тертого твердого сиру;
- 1 яйце;
- щіпка меленого мускатного горіха;
- 1 чайна ложка паприки;
- 2 столові ложки насіння кунжуту;
- ½ чайної ложки солі.

Процес приготування сирних паличок
Перш за все, розморозьте листкове тісто та розкачайте його на поверхні, посипаній борошном, до товщини 2–3 мм.

У глибокій мисці змішайте стакан тертого сиру з обраними спеціями. Для цього підійдуть будь-які спеції, але ми використовуємо копчену паприку, сіль і невелику кількість мускатного горіха. Щоб додати текстури та приємного смаку, додайте пару столових ложок насіння кунжуту.

Змастіть розкачане тісто збитим яйцем та покрийте ⅔ частини сирної суміші.

Складіть тісто пополам та відправте його в холодильник на 20 хвилин для охолодження.

Через зазначений час знову змастіть поверхню тіста збитим яйцем та викладіть решту сирної суміші з кунжутом і спеціями. Легко вдавлюйте суміш у тісто пальцями, після чого акуратно пройдіться скалкою.
Наріжте тісто на смужки шириною 2,5–3 см.

Викладіть палички на пергамент і, за бажанням, скрутіть кожну смужку в спіраль.

Випікайте сирні палички 12–15 хвилин при температурі 200 градусів.


