Як приготувати смачні та прості сирні палички вдома: рецепт на кожен день

Як приготувати смачні та прості сирні палички вдома: рецепт на кожен день

Інгредієнти для приготування смачних сирних паличок

  • пласт листкового тіста;
  • 1 стакан тертого твердого сиру;
  • 1 яйце;
  • щіпка меленого мускатного горіха;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • 2 столові ложки насіння кунжуту;
  • ½ чайної ложки солі.
Інгредієнти для приготування сирних паличок

Процес приготування сирних паличок

Перш за все, розморозьте листкове тісто та розкачайте його на поверхні, посипаній борошном, до товщини 2–3 мм.

Розкатування теста для сирних паличок

У глибокій мисці змішайте стакан тертого сиру з обраними спеціями. Для цього підійдуть будь-які спеції, але ми використовуємо копчену паприку, сіль і невелику кількість мускатного горіха. Щоб додати текстури та приємного смаку, додайте пару столових ложок насіння кунжуту.

Змішування сиру зі спеціями для паличок

Змастіть розкачане тісто збитим яйцем та покрийте ⅔ частини сирної суміші.

Покриття теста сиром для паличок

Складіть тісто пополам та відправте його в холодильник на 20 хвилин для охолодження.

Складання теста для охолодження

Через зазначений час знову змастіть поверхню тіста збитим яйцем та викладіть решту сирної суміші з кунжутом і спеціями. Легко вдавлюйте суміш у тісто пальцями, після чого акуратно пройдіться скалкою.

Наріжте тісто на смужки шириною 2,5–3 см.

Нарізка теста для сирних паличок

Викладіть палички на пергамент і, за бажанням, скрутіть кожну смужку в спіраль.

Сирні палички на пергаменті

Випікайте сирні палички 12–15 хвилин при температурі 200 градусів.

Випікання сирних паличок при 200 градусах
Готові сирні палички
Сирні палички після випікання