Як приготувати смачні пончики за 15 хвилин: швидкий рецепт з мінімумом інгредієнтів

Як приготувати смачні пончики за 15 хвилин: швидкий рецепт з мінімумом інгредієнтів

Інгредієнти для смачних пончиків

  • 155 г борошна;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • щіпка солі;
  • 55 мл молока;
  • 55 мл кефіру;
  • 50 г цукру;
  • 55 г вершкового масла;
  • рослинне масло для смаження.
Інгредієнти для пончиків

Покроковий процес приготування пончиків

Для приготування тіста для пончиків вам знадобиться всього кілька простих кроків, і вже через короткий час ви зможете насолоджуватися смачним десертом. Перш за все, просійте борошно разом з розпушувачем та щіпкою солі, щоб забезпечити рівномірне розподілення інгредієнтів у тісті.

Процес приготування тіста

Окремо збийте молоко та кефір з цукром і розтопленим, але трохи охолодженим вершковим маслом. Після того як цукор розчиниться, поступово вливайте рідку суміш до сухих інгредієнтів.

Змішування рідких та сухих інгредієнтів

Замішуйте тісто лопаткою, поки всі інгредієнти не з’єднаються в однорідну масу. Важливо не переважити тісто, оскільки це може призвести до того, що пончики стануть жорсткими. Тому використовуйте тільки лопатку, а не міксер чи венчик.

Заміс тіста для пончиків

Легко змастіть руки рослинним маслом, візьміть близько половини столової ложки тіста і сформуйте пончик. Обережно помістіть його у розігріте масло і смажте до золотисто-коричневого кольору. Готові пончики можна викласти на серветки для вбирання зайвого жиру.

Смаження пончиків в олії

Пончики, приготовані за цим рецептом, найкраще подавати відразу після приготування, посипавши їх цукровою пудрою або обвалявши в суміші цукру та кориці для додаткового смаку.

Готові пончики з цукровою пудрою
Пончики після приготування