Інгредієнти для ароматної лапші
- 2 чашки (500 мл) бульйону;
- 1 блок лапші швидкого приготування;
- 2–3 шампіньйони;
- Горсть відварених креветок;
- 2 стебла зеленого лука (біла частина);
- Кусочок (2 см) кореня імбиру;
- 2 столові ложки соєвого соусу;
- 2 столові ложки кисло-солодкого соусу;
- 1 зубчик часнику;
- 1 яєчний жовток або ціле відварене яйце;
- Сік лайма за смаком.

Для створення набагато смачнішої та кориснішої страви з лапші швидкого приготування важливо використовувати домашній бульйон. Відмовтесь від пакетика спецій, що йде у комплекті з лапшею, і приготуйте овочевий, курячий або яловичий бульйон вдома.
Щоб страва стала ще ароматнішою, доведіть бульйон до кипіння та додайте в нього зубчик часнику, очищений імбир та стебла зеленого лука. Після цього зніміть каструлю з вогню, накрийте її кришкою і дайте настоятися протягом 2–3 хвилин. Потім видаліть усі добавки і поверніть бульйон на вогонь.

Коли бульйон знову закипить, влийте в нього соєвий та кисло-солодкий соуси. Якщо необхідно, додайте сіль за смаком. Зменшіть вогонь і покладіть в бульйон блок лапші. Накрийте каструлю кришкою і засікайте одну хвилину.

Після закінчення хвилини додайте до страви гриби та креветки. Накрийте каструлю і дайте їм прогрітися ще одну-дві хвилини.


Вилийте страву в глибоку тарілку і додайте сирий яєчний жовток або розрізане навпіл відварене яйце. Посипте зеленню лука, приправте кисло-солодким соусом і сік лайма за смаком.


Для додаткового смаку можна додати кунжутні насіння, рублений арахіс, листочки норі або обсмажений тофу.
