Підготовка овочів
Основою класичного гаспачо є помідори, тому саме з їх підготовки варто почати приготування. Очищати помідори від шкірки не обов’язково, достатньо лише видалити місце кріплення плодоніжки та розрізати плід на шматки, з якими легко впорається ваш блендер.
Необхідними доповненнями є часник і солодка цибуля, але слід контролювати їх кількість, щоб не перебити смак інших овочів.
Також можна додати огірок та кабачок, що зроблять суп більш рідким, або стебло селери та трохи солодкого перцю для посилення смаку.
Іноді в суп додають фрукти та ягоди, такі як кавун, дині, персики чи авокадо.

Пюріруйте інгредієнти
Перетворити суміш овочів у пюре можна за допомогою блендера або навіть звичайної м’ясорубки. Якщо овочі погано збиваються, додайте трохи води.
В залежності від бажаної текстури страви та потужності блендера, після збивання суп можна також пропустити через сито.
Для густоти та ситності в класичне гаспачо додають хліб. Цей етап можна залишити на ваш розсуд.

Приправте суп
Тепер добре посоліть гаспачо, додайте оливкову олію та спробуйте. Якщо суп гірчить, можна додати ще помідорів або навіть щіпку цукру. Для кислинки використовуйте трохи оцту або лимонного соку. Для остроти підійде кайенський або звичайний чорний перець.

Охолодіть суп
Якщо у вас є достатньо часу, помістіть гаспачо в холодильник на кілька годин. Якщо ж ви поспішайте, додайте трохи льоду до кожної порції.

Подача страви
Подаючи суп, можна додати залишки нарізаних овочів, різноманітну зелень, смажений бекон, йогурт або підсушений хліб. Не забудьте додатково полити гаспачо оливковою олією.

