
©photo
Крок 1. Додайте фрукти
Для створення смачного смузі виберіть не менше двох видів фруктів або ягід (свіжі чи заморожені). Щоб зробити напій більш корисним, додайте трохи зелені або овочів, таких як салат, шпинат або руккола.
- Фрукти та ягоди: банани, ягоди, яблука, груша, ананас, персик, ківі, арбуз, манго, вишні.
- Овочі та зелень: шпинат, авокадо, зелень буряка, салат, листя одуванчика, руккола.
Крок 2. Виберіть основу для смузі
Додайте 1–2 чашки рідини залежно від соковитості фруктів і ягід. Чим більше вологи в основних інгредієнтах, тим менше рідини потрібно додавати.
- Основи: молоко (коров’яче, козине, рисове, соєве, мигдальне), фруктовий сік, холодна кава, холодний зелений чай, кокосове молоко або вода.
Крок 3. Зробіть смузі більш ситним
Додайте інгредієнти, що зроблять ваш смузі більш кремовим і поживним.
- Поживні добавки: горіхове масло, морозиво, заморожений йогурт, лід, м’якоть кокоса, вівсяні пластівці.
Крок 4. Додайте аромат
Для надання смузі додаткового смаку використовуйте прянощі або сухофрукти.
- Ароматичні добавки: коричневий цукор, ванільний або мигдальний екстракт, кориця, кленовий сироп, мускатний горіх, інжир, трави (м’ята, базилік), фініки.
Крок 5. Додайте енергії до смузі
Якщо ви хочете зробити смузі не лише смачним, а й дуже корисним напоєм, додайте до нього поживні добавки, такі як вітаміни, масла тощо.
- Корисні добавки: протеїнова пудра, риб’ячий жир, мелені насіння льону, пророщені зерна, спіруліна, пробіотики, ягоди годжі (вовчі ягоди), какао, пилок, вітамінна пудра.
Не бійтеся експериментувати з різними інгредієнтами. Починайте з невеликих порцій і спробуйте нові смаки, щоб створити ідеальний рецепт. Літні варіанти, як-от поєднання клубніки з динєю або апельсина з яблуком, завжди виходять смачними.
Свіжі та актуальні новини можна знайти на: https://airport.lg.ua/