Салат з арбузом, огірками та фетою: легкий рецепт для літніх днів

- 4 чашки арбуза;
- 2 чашки огірків;
- ¼ чашки червоної цибулі;
- ⅓ чашки сиру фета;
- 2-3 столові ложки меду;
- 2-3 столові ложки лимонного соку або соку лайма.
Арбуз очистіть від насіння та наріжте кубиками. Сир наріжте на дрібні шматочки. Огірки поріжте на невеликі шматки, а цибулю — полукільцями. Змішайте всі інгредієнти в салатній мисці. Для заправки змішайте мед з лимонним або лаймовим соком і додайте до салату. Все добре перемішайте і при необхідності додайте більше меду або соку для підсилення смаку.
Салат з арбузом, рукколою та фетою: ніжний і смачний варіант

- 3 чашки арбуза;
- ½ стакана сиру фета;
- 210 г рукколи;
- ¼ червоної цибулі;
- 2 столові ложки бальзамічного оцту;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- сіль і свіжемелений чорний перець за смаком.
Рукколу добре промийте та просушіть. В окремій мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, сіль і перець для заправки. Арбуз очистіть від насіння та наріжте на кубики. Фету подрібніть, а цибулю наріжте тонкими полукільцями. Змішайте всі інгредієнти в салатній мисці, додайте заправку і перемішайте до однорідності.
Салат з арбузом, томатами та базиліком: легкий та освіжаючий

- 2 жовтих томати;
- 4 чашки арбуза;
- 300 г помідорів черрі;
- 1 ½ столові ложки оливкової олії;
- ½ чайної ложки яблучного оцту;
- морська сіль;
- свіжемелений чорний перець;
- свіжий базилік для прикраси.
На великій тарілці викладіть шар з жовтих помідорів, нарізаних тонкими часточками. В окремій мисці змішайте нарізаний арбуз і половинки черрі. Помістіть суміш на шар з жовтих томатів. Змішайте оливкову олію і яблучний оцет, заправте ними салат, додайте сіль і перець. Прикрасьте свіжим базиліком перед подачею.
Салат з арбузом, куркою та горіхами: насичений і корисний

- 120 г салатного міксу;
- 1 чашка арбуза;
- ¼ стакана кедрових горіхів (можна замінити на міндаль або волоський горіх);
- ¼ чашки сиру фета;
- 1 чашка курячого філе;
- 3 столові ложки соку лимона або лайма;
- 2 столові ложки меду;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- ½ чайної ложки часнику;
- 3 листочки м’яти;
- свіжемелений чорний перець.
Розкладіть зелень на тарілки. Арбуз наріжте на кубики. Куряче філе приготуйте на грилі та наріжте. Сир подрібніть. Покладіть на кожну тарілку арбуз, курку та сир, а зверху посипте горішками.
В окремій мисці змішайте оливкову олію, мед, сік лимона чи лайма, подрібнений часник, чорний перець та м’яту. Заправте салат та подавайте до столу.
Салат капрезе з арбузом: ідеальний смак для спекотних днів

- 2 великих скибки арбуза;
- ½ кг помідорів черрі;