1. Клюквена настоянка з калганом

Клюква надає ідеальну кислинку для будь-якого алкогольного напою, а корінь калгану відмінно її підкреслює. Це поєднання не лише приємне на смак, але й корисне, оскільки калган підтримує нормальну роботу шлунку та печінки. Таким чином, отримуємо майже безпечний алкогольний напій.
- 500 г клюкви;
- 1 л водки;
- 2 столові ложки цукру;
- ½ чайної ложки молотого кореня калгану (можна придбати в аптеці).
- Проткнути ягоди клюкви, посипати їх цукром та молотим коренем калгану, залити водкою.
- Щільно закрити та поставити в темне сухе місце на місяць.
- Кожні 3–4 дні добре збовтувати пляшку.
2. Яблучний кальвадос

Яблука – це основа для приготування різних настоянок. І хоча створити справжній кальвадос вдома складно, можна створити схожий напій, який чудово підійде для вечора під дощем та літератури Еріка Ремарка.
- 1 кг яблук;
- ½ л водки;
- 100 г цукру;
- 1 чайна ложка ванільного цукру.
- Очищені яблука нарізати кубиками, видалити серцевину та кісточки.
- Скласти кубики в банку, додати ванільний цукор, залити водкою та поставити в темне місце на два тижні.
- Вичавити з яблук рідину.
- Цукор змішати з водою у пропорції 1:1, довести до кипіння та варити 5 хвилин.
- З’єднати яблучну рідину та карамелізований цукор, щільно закрити та зберігати в темному місці.
3. Ванільна груша

Ванільна груша – це пряний та солодкий напій, який надасть вам тепло під час холодних зимових вечорів, а також може бути корисним при застуді.
- 1 кг груш;
- 1 л водки;
- 1 склянка цукру;
- 2 г тертого міндалю;
- 1 паличка ванілі;
- 1 паличка кориці;
- Гвоздика.
- Очищені груші нарізати кубиками.
- Грушеві кубики скласти в банку, додати цукор, прянощі, ванільну та коричневу палички, міндаль та залити водкою.
- Настаїти протягом двох тижнів в темному місці, після чого відцідити рідину та розлити по пляшках.
- Пляшки настоювати в темному місці мінімум півтора місяці.
4. «Кривава Мері» в банці

Цей класичний коктейль може бути приготований за допомогою простих інгредієнтів, щоб здивувати друзів оригінальним смаком. Його універсальність та легкість в приготуванні роблять його популярним у багатьох країнах.
- 1 л томатного соку;
- 1 ст. л. соусу табаско;
- 1 ст. л. соусу Вустершир;
- Сіль і перець за смаком;
- 1 л водки.
- У великій посудині змішати томатний сік, соус табаско, Вустершир, сіль і перець.
- Додати водку та перемішати.
- Подавайте охолодженим з льодом.