5 корисних і смачних літніх салатів для здоров’я: рецепти на кожен день

5 корисних і смачних літніх салатів для здоров’я: рецепти на кожен день

Салат з кукурудзою

летні салати: салат з кукурудзою
melskitchencafe.com
  • 6 початків кукурудзи;
  • ½ чашки червоного лука;
  • 1 чашка помідорів чері;
  • 3 столові ложки яблучного або червоного винного оцту;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ½ чайної ложки чорного молотого перцю;
  • ½ чашки свіжих листків базиліка.

Налийте в велику каструлю воду, доведіть її до кипіння, додайте 1 столову ложку цукру та 1 столову ложку винного оцту. Покладіть початки кукурудзи в каструлю та варіть до готовності. Готову кукурудзу вийміть з каструлі, дайте охолонути та зніміть зерна.

В салатну миску змішайте зерна кукурудзи з дрібно нарізаним червоним луком, помідорами чері, оливковою олією, оцтом, сіллю та чорним перцем. Листя базиліка наріжте та додайте безпосередньо перед подачею на стіл. Салат подається охолодженим або при кімнатній температурі.

Салат з персиками, рукколою та козячим сиром

летній салат: з персиком
yummly.com
  • 120–150 г рукколи;
  • 120 г козячого сиру (за бажанням);
  • ½ кг помідорів чері;
  • 2 стиглих персика;
  • ¼ чашки волоських горіхів (за бажанням);
  • 1 чайна ложка меду;
  • 2 чайні ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту;
  • ¼ чайної ложки морської солі.

В велику миску викладіть рукколу, розрізані навпіл помідори, козячий сир, оливкову олію, бальзамічний оцет та морську сіль, ретельно перемішайте інгредієнти. Розкладіть салат по тарілках.

Персики наріжте на невеликі дольки та рівномірно розподіліть по тарілках. Зверху посипте подрібненими волоськими горіхами та полийте медом.

Салат з маринованими цукіні, рукколою та фетою

летні салати: салат з маринованими цукіні, рукколою та фетою
kalynskitchen.com
  • 2–3 середні жовті або зелені цукіні;
  • 120–180 г рукколи;
  • ½ стакана свіжих трав (базилік, м’ята, петрушка);
  • ¼ чашки сиру фета;
  • 3 столові ложки лимонного соку;
  • 1 лимон (цедра);
  • 4 столові ложки оливкової олії.

Виложіть цедру лимона та лимонний сік в маленьку піалу, перемішайте. Додайте оливкову олію і знову ретельно перемішайте.

Промийте цукіні та наріжте тонкими півкільцями. Заправте їх оливковою олією та лимонним соком, посоліть, поперчіть та залиште маринуватись на 15–30 хвилин.

Промийте рукколу та трави, висушіть паперовим рушником. Трави дрібно наріжте та змішайте з рукколою. Додайте мариновані цукіні разом з заправкою, в якій вони лежали, та подрібнений сир фета. Добре перемішайте. Якщо потрібно, додайте ще салатної заправки.

Гриль-салат з цукіні та волоськими горіхами

летні салати: гриль-салат з цукіні та волоськими горіхами
bonappetit.com
  • ½ чашки волоських горіхів;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 великі цибулі-пореї;
  • 2 великі цукіні;
  • 2 столові ложки свіжого лимонного соку;
  • 5 столових ложок оливкової олії;
  • сіль і молотий чорний перець за смаком.

Легко підсушіть волоські горіхи на сковороді. Под