У літній період, коли температура повітря підвищується, надзвичайно важливо звертати увагу на збереження водного балансу в організмі. У цей час необхідно збільшити кількість споживаної рідини, оскільки звичайного вживання води вже недостатньо.
Як приготувати фруктову воду: простий та смачний спосіб
Приготування фруктової води – це швидкий і простий процес, який забезпечить вас не тільки смачним напоєм, але й необхідною кількістю рідини в спекотні дні. Вам потрібно вибрати свіжі фрукти, додати до них прянощі або трави, залити водою, охолодити – і ваш літній напій готовий. Крім того, цей спосіб приготування дозволяє створювати безліч варіантів рецептів, кожен з яких буде смачним та корисним.
Популярні рецепти фруктової води
-
М’ята, огірок, лайм
1/2 нарізаного огірка
1/2 нарізаного лайма
1/4 чашки свіжих листя м’яти
-
Клубнично-лимонний з базиліком
1/2 чашки нарізаної клубники
1/2 нарізаного лимона
1/4 чашки свіжих листя базиліка
-
Арбуз з м’ятою
1 стакан кубиків арбуза
1/4 чашки свіжих листя м’яти
-
Апельсин-ананас з імбирем
1/2 чашки ананаса, нарізаного кубиками
1/2 нарізаного апельсина
1 столова ложка тертого свіжого імбиру

Необхідні інгредієнти для фруктової води
Для приготування фруктової води вам знадобляться такі інгредієнти:
- Літрові банки з кришками
- Вода
- Дерев’яна ложка
- Агава, мед або інший природний підсолоджувач за смаком
Інструкція з приготування фруктової води
- Обрати рецепт або створити власну комбінацію інгредієнтів та зібрати всі необхідні продукти.
- Покласти фрукти, трави та/або прянощі в скляну банку та злегка перемішати, мачаючи дерев’яною ложкою. Це дозволить вивільнити більше соку та аромату з фруктів.
- Наповнити банку водою. Ви можете використовувати як звичайну воду, так і мінеральну для газованого ефекту. Якщо бажаєте підсолодити, додайте мед і добре перемішайте до розчинення.
- Залишити в холодильнику на ніч для досягнення найкращого смаку.
Фото: Shutterstock