Як приготувати кимчі: покроковий рецепт традиційного корейського блюда

Як приготувати кимчі: покроковий рецепт традиційного корейського блюда

Інгредієнти для приготування кимчі

  • головка пекинської капусти середнього розміру;
  • ¼ стакана солі;
  • вода;
  • 2 середні моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 4 пір’їни зеленого лука;
  • 2 чайні ложки рибного соусу;
  • 2 чайні ложки тертого імбиру;
  • 1 груша;
  • 1 ½ стакана тертого дайкона;
  • 1–3 столові ложки чілі-пластівців.
Інгредієнти для приготування кимчі

Підготовка капусти та овочів

Розділіть пекинську капусту на чотири частини та наріжте її на довільні шматочки.

Нарізка капусти для кимчі

Змішайте нарізані капустяні листя з тертою морквою, створюючи основу для кимчі.

Змішування капусти з морквою

Засолка та підготовка до маринування

Розчиніть сіль у стакані теплої води та залийте цією сумішшю овочі. Накрийте ємність кришкою та поставте її в тепле місце під прес на приблизно одну годину. Це дозволить овочам втратити об’єм і стати м’якшими.

Після цього промийте овочі холодною водою, щоб усунути зайву сіль. Це важливо, щоб уникнути пересолення страви.

Промивання капусти та моркви

Підготовка додаткових інгредієнтів

Тертими на крупній тертці грушею та дайконом змішайте їх з морквою та капустою.

Терта груша та дайкон для кимчі

Приготування пасти для маринування

В ступі подрібніть часник з тертим імбирем, рибним соусом та чілі-пластівцями. Кількість чілі варіюйте залежно від того, наскільки гострий ви хочете отримати продукт. Можна додати від 1 до 3 столових ложок пластівців. Якщо паста вийшла занадто густою, додайте трохи води для досягнення бажаної консистенції.

Приготування пасти для маринування

Процес маринування та ферментації кимчі

Щоб уникнути контакту шкіри з гострою пастою, одягніть перчатки або використовуйте пластиковий пакет. Ретельно обробіть капусту з перцем, щоб рівномірно розподілити спеції по всій масі.

Обробка капусти з перцем

Щільно утрамбуйте суміш в банку, щоб овочевий сік покривав поверхню капусти. Закрийте банку кришкою і залиште її при кімнатній температурі на 3–5 днів для ферментації. Під час цього процесу періодично відкривайте кришку, щоб випустити гази, а також легенько перемішуйте вміст, щоб кисень проник до нижніх шарів.

Ферментація кимчі в банці
Ферментація кимчі для збереження смаку

Зберігання кимчі

Після завершення процесу ферментації, зберігайте кимчі в холодильнику. Це дозволить йому зберігати свій смак і корисні властивості протягом тривалого часу.

Зберігання кимчі в холодильнику