Інгредієнти для приготування кимчі
- головка пекинської капусти середнього розміру;
- ¼ стакана солі;
- вода;
- 2 середні моркви;
- 5 зубчиків часнику;
- 4 пір’їни зеленого лука;
- 2 чайні ложки рибного соусу;
- 2 чайні ложки тертого імбиру;
- 1 груша;
- 1 ½ стакана тертого дайкона;
- 1–3 столові ложки чілі-пластівців.

Підготовка капусти та овочів
Розділіть пекинську капусту на чотири частини та наріжте її на довільні шматочки.

Змішайте нарізані капустяні листя з тертою морквою, створюючи основу для кимчі.

Засолка та підготовка до маринування
Розчиніть сіль у стакані теплої води та залийте цією сумішшю овочі. Накрийте ємність кришкою та поставте її в тепле місце під прес на приблизно одну годину. Це дозволить овочам втратити об’єм і стати м’якшими.
Після цього промийте овочі холодною водою, щоб усунути зайву сіль. Це важливо, щоб уникнути пересолення страви.

Підготовка додаткових інгредієнтів
Тертими на крупній тертці грушею та дайконом змішайте їх з морквою та капустою.

Приготування пасти для маринування
В ступі подрібніть часник з тертим імбирем, рибним соусом та чілі-пластівцями. Кількість чілі варіюйте залежно від того, наскільки гострий ви хочете отримати продукт. Можна додати від 1 до 3 столових ложок пластівців. Якщо паста вийшла занадто густою, додайте трохи води для досягнення бажаної консистенції.

Процес маринування та ферментації кимчі
Щоб уникнути контакту шкіри з гострою пастою, одягніть перчатки або використовуйте пластиковий пакет. Ретельно обробіть капусту з перцем, щоб рівномірно розподілити спеції по всій масі.

Щільно утрамбуйте суміш в банку, щоб овочевий сік покривав поверхню капусти. Закрийте банку кришкою і залиште її при кімнатній температурі на 3–5 днів для ферментації. Під час цього процесу періодично відкривайте кришку, щоб випустити гази, а також легенько перемішуйте вміст, щоб кисень проник до нижніх шарів.


Зберігання кимчі
Після завершення процесу ферментації, зберігайте кимчі в холодильнику. Це дозволить йому зберігати свій смак і корисні властивості протягом тривалого часу.
