Рецепт яблучного тарту: покрокова інструкція
Для приготування яблучного тарту рекомендується використовувати стару чавунну сковороду діаметром близько 25 см. Кількість яблук залежить від розміру посуду — вам може знадобитися від 4 до 6 яблук. Також необхідно підготувати лист готового листкового тіста, а також масло і цукор для карамелі.
Підготовка інгредієнтів для яблучного тарту
Перед тим, як розігріти духовку до 215 градусів, підготуйте яблука. Очистіть їх, видаліть серцевину та наріжте на товсті скибочки. Важливо вибирати яблука, які не надто м’які, оскільки в іншому випадку шматочки можуть розплавитись під час випікання.

Як приготувати карамель для тарту
Одним із найважливіших етапів є приготування карамелі, яке потребує уваги і досвіду. Для цього візьміть приблизно півсклянки масла і півтора склянки цукру. Розтоплюючи масло, він має повністю змочити цукор. Після кількох хвилин варіння, цукор почне плавитись, утворюючи карамель, яка буде мати темні точки на поверхні.

Збирання та випікання яблучного тарту
Після того як карамель набуде потрібного кольору, акуратно викладайте яблука на сковороду, розкладаючи їх у коло. Продовжуйте випікання в духовці, поки карамель не набуде бажаного кольору.

Розкатайте листкове тісто до товщини приблизно 1 см, а потім підготуйте його відповідно до розміру сковороди. Покрийте яблука тестом, загорнувши краї всередину. Для виходу пари зробіть невеликий хрестоподібний надріз в центрі.

Техніка випікання
Поставте тарт в духовку і випікайте при температурі 215 градусів протягом 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і продовжуйте випікати ще 10-15 хвилин.

Остаточне оформлення та подача яблучного тарту
Після випікання дайте тарту охолонути близько 5 хвилин, після чого обережно переверніть його на решітку, щоб уникнути розливу гарячої карамелі. Подавайте тарт самостійно або з кулькою ванільного морозива.

