Інгредієнти для бананово-горіхового мусу:
- 1 банан;
- 2 столові ложки арахісового масла;
- 1 крекер;
- 2–3 столові ложки ванільного або грецького йогурту;
- щіпотка ванільного цукру.
Приготування бананово-горіхового мусу:
Для приготування мусу потрібно розім’яти банан за допомогою блендера або вилки, якщо фрукт досить стиглий і м’який. Потім додаємо арахісове масло і ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
Перекладаємо готову суміш у стакан, посипаємо крихтами крекера і прикрашаємо ванільним йогуртом. Замість печивних крихт можна використовувати стружку темного шоколаду або кілька подрібнених горіхів, але варто уникати перебільшення орехового смаку.
Десерт зберігається в холодильнику до 24 годин, але варто пам’ятати, що банан може потемніти, тому рекомендується готувати десерт безпосередньо перед вживанням.

Інгредієнти для апельсиново-шоколадного мусу:
- 1 авокадо;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту або ваніліну;
- 1–2 столові ложки кленового сиропу або меду;
- 1 столова ложка несолодкого какао;
- ¼–½ склянки апельсинового соку.
Приготування апельсиново-шоколадного мусу:
У блендері змішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси. Готовий мус можна викласти у стакан та прикрасити замороженими ягодами малини або апельсиновими кружальцями. Для ще оригінальнішого вигляду використовуйте не магазинний апельсиновий сік, а свіжовичавлений, залишивши половинки апельсинів як ємності для мусу.

Інгредієнти для малиново-шоколадного мусу:
- 6 фініків;
- ½ авокадо;
- ¾ чашки замороженої або свіжої малини;
- 2 столові ложки несолодкого какао;
- ½ чайної ложки ванільного екстракту або щіпка ваніліну;
- 2 столові ложки грецького йогурту.
Приготування малиново-шоколадного мусу:
Для цього мусу необхідно очистити фініки від кісточок. Якщо вони дуже тверді, залийте їх кип’ятком на кілька хвилин. Після цього покладіть фініки та авокадо в блендер і перемішайте до однорідності. Додайте малину, какао та ваніль, ще раз добре змішайте.
Останній етап — додайте йогурт, перемішайте і відразу подавайте, прикрасивши свіжими ягодами малини або ще одним шаром грецького йогурту, у який можна додати трохи меду для солодкості.