Смачні та корисні десерти на 8 Березня

Смачні та корисні десерти на 8 Березня

Бананово-ореховий муссІнгредієнти для бананово-горіхового мусу:

  • 1 банан;
  • 2 столові ложки арахісового масла;
  • 1 крекер;
  • 2–3 столові ложки ванільного або грецького йогурту;
  • щіпотка ванільного цукру.

Приготування бананово-горіхового мусу:

Для приготування мусу потрібно розім’яти банан за допомогою блендера або вилки, якщо фрукт досить стиглий і м’який. Потім додаємо арахісове масло і ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.

Перекладаємо готову суміш у стакан, посипаємо крихтами крекера і прикрашаємо ванільним йогуртом. Замість печивних крихт можна використовувати стружку темного шоколаду або кілька подрібнених горіхів, але варто уникати перебільшення орехового смаку.

Десерт зберігається в холодильнику до 24 годин, але варто пам’ятати, що банан може потемніти, тому рекомендується готувати десерт безпосередньо перед вживанням.

Апельсиново-шоколадний мус

Інгредієнти для апельсиново-шоколадного мусу:

  • 1 авокадо;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту або ваніліну;
  • 1–2 столові ложки кленового сиропу або меду;
  • 1 столова ложка несолодкого какао;
  • ¼–½ склянки апельсинового соку.

Приготування апельсиново-шоколадного мусу:

У блендері змішати всі інгредієнти до отримання однорідної маси. Готовий мус можна викласти у стакан та прикрасити замороженими ягодами малини або апельсиновими кружальцями. Для ще оригінальнішого вигляду використовуйте не магазинний апельсиновий сік, а свіжовичавлений, залишивши половинки апельсинів як ємності для мусу.

Малиново-шоколадний мус

Інгредієнти для малиново-шоколадного мусу:

  • 6 фініків;
  • ½ авокадо;
  • ¾ чашки замороженої або свіжої малини;
  • 2 столові ложки несолодкого какао;
  • ½ чайної ложки ванільного екстракту або щіпка ваніліну;
  • 2 столові ложки грецького йогурту.

Приготування малиново-шоколадного мусу:

Для цього мусу необхідно очистити фініки від кісточок. Якщо вони дуже тверді, залийте їх кип’ятком на кілька хвилин. Після цього покладіть фініки та авокадо в блендер і перемішайте до однорідності. Додайте малину, какао та ваніль, ще раз добре змішайте.

Останній етап — додайте йогурт, перемішайте і відразу подавайте, прикрасивши свіжими ягодами малини або ще одним шаром грецького йогурту, у який можна додати трохи меду для солодкості.