Шоколадний мусовий торт з 3 інгредієнтів: простий рецепт для смачної випічки

Шоколадний мусовий торт з 3 інгредієнтів: простий рецепт для смачної випічки

Інгредієнти для приготування шоколадного торта

  • 455 г темного шоколаду;
  • 225 г вершкового масла;
  • 6 великих яєць.
Шоколад і масло для торта

Розламайте шоколад на невеликі частини та покладіть його разом з маслом у підготовлену посудину.

Як розтопити шоколад з маслом на водяній бані

Розтоплення шоколаду з маслом на водяній бані

Поставте посудину з інгредієнтами над киплячою водяною банею, так щоб дно не торкалося води. Розтопіть шоколад з маслом, періодично помішуючи до однорідної маси.

Приготування яєць для основи торта

Збивання яєць для торта

У іншій посуді збийте яйця та розмістіть її над киплячою водою. Продовжуючи збивати, підігрійте яєчну суміш на водяній бані протягом однієї хвилини.

Взбиті яйця і шоколадна маса

Збивання яєць для шоколадного тесту

Вийміть ємність з яєчною сумішшю з водяної бані та збивайте її за допомогою ручного блендера на високій швидкості протягом 5 хвилин.

Комбінування яєць та шоколадної маси

Змішування шоколаду та яєць для тесту

Додавайте взбиті яйця по черзі до шоколадної маси, обережно перемішуючи, щоб зберегти повітряну текстуру. Навіть якщо ви випадково виб’єте зайву кількість повітря, це лише зробить торт більш щільним, але не менш смачним.

Готування торта в духовці

Випікання шоколадного торта

Перелийте готову суміш у форму, вистелену пергаментом і змащену маслом. Викладіть форму на деко з гарячою водою, яка повинна покривати її на 2 см, і поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Перші 5 хвилин випікайте без фольги, потім накрийте торт фольгою на наступні 15 хвилин.

Остаточне охолодження і нарізка

Охолодження готового торта

Дайте торту охолонути протягом щонайменше 4 годин. Після цього обережно вийміть його з форми, прокручуючи по краях ножем, змоченим в гарячій воді, і наріжте торт за допомогою того ж ножа.

Ключові поради для ідеального результату

Готовий шоколадний торт

Незважаючи на те, що в рецепті є кілька важливих етапів, приготування цього шоколадного торта є досить простим і не забирає багато часу. Приділяючи увагу кожному кроку, ви зможете досягти максимально смачного результату.

Шоколадний торт готовий до подачі
Шоколадний торт в розрізі