Інгредієнти для приготування шоколадного торта
- 455 г темного шоколаду;
- 225 г вершкового масла;
- 6 великих яєць.

Розламайте шоколад на невеликі частини та покладіть його разом з маслом у підготовлену посудину.
Як розтопити шоколад з маслом на водяній бані

Поставте посудину з інгредієнтами над киплячою водяною банею, так щоб дно не торкалося води. Розтопіть шоколад з маслом, періодично помішуючи до однорідної маси.
Приготування яєць для основи торта

У іншій посуді збийте яйця та розмістіть її над киплячою водою. Продовжуючи збивати, підігрійте яєчну суміш на водяній бані протягом однієї хвилини.
Взбиті яйця і шоколадна маса

Вийміть ємність з яєчною сумішшю з водяної бані та збивайте її за допомогою ручного блендера на високій швидкості протягом 5 хвилин.
Комбінування яєць та шоколадної маси

Додавайте взбиті яйця по черзі до шоколадної маси, обережно перемішуючи, щоб зберегти повітряну текстуру. Навіть якщо ви випадково виб’єте зайву кількість повітря, це лише зробить торт більш щільним, але не менш смачним.
Готування торта в духовці

Перелийте готову суміш у форму, вистелену пергаментом і змащену маслом. Викладіть форму на деко з гарячою водою, яка повинна покривати її на 2 см, і поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Перші 5 хвилин випікайте без фольги, потім накрийте торт фольгою на наступні 15 хвилин.
Остаточне охолодження і нарізка

Дайте торту охолонути протягом щонайменше 4 годин. Після цього обережно вийміть його з форми, прокручуючи по краях ножем, змоченим в гарячій воді, і наріжте торт за допомогою того ж ножа.
Ключові поради для ідеального результату

Незважаючи на те, що в рецепті є кілька важливих етапів, приготування цього шоколадного торта є досить простим і не забирає багато часу. Приділяючи увагу кожному кроку, ви зможете досягти максимально смачного результату.

