Рецепт класичного соусу песто

Рецепт класичного соусу песто

Хоча зараз і не сезон свіжого базиліка, знайти його в магазинах за доступною ціною зовсім не проблема. Те ж саме стосується й інших інгредієнтів для приготування страв, які можна придбати в будь-якому супермаркеті.

Необхідні інгредієнти для приготування страви

Щоб приготувати смачну страву з базиліком, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Великий пучок свіжого базиліка;
  • Три зубчики часнику;
  • Три чверті чашки натертого пармезану;
  • Горсть кедрових горішків (приблизно 50 г або 1/2 чашки);
  • Три або чотири столових ложки оливкової олії.

Ідеї для використання

Отриману суміш можна додавати до різних страв: пасти, омлетів, сандвічів або навіть використовувати для змащування риби перед запіканням. Це додасть стравам не тільки яскравий смак, але й чудовий аромат.

Корисні поради з приготування

Для отримання максимально ароматного і насиченого смаку обирайте свіжі інгредієнти, такі як базилік і оливкова олія високої якості. Це не тільки покращить смак страви, але й забезпечить високий вміст корисних речовин.

Як правильно зберігати базилік

Базилік краще зберігати в холодильнику в закритому контейнері або у воді, щоб зберегти його свіжість. Також можна сушити базилік, якщо хочете зберегти його на тривалий час. Однак свіжий базилік завжди надає стравам більш виразний смак.

Насолоджуйтесь вашими стравами та отримуйте максимальне задоволення від смаку, використовуючи прості, але ефективні інгредієнти!