Цей рецепт не зовсім зимовий, але маленька порція літа в середині зими точно не завадить. Окрім цього, він стане чудовим джерелом вітамінів та гарного настрою!
Оригінальний рецепт передбачає використання усіх інгредієнтів у сирому вигляді (окрім пасти, звісно). Однак для тих, хто не захоплюється сыроедінням, я додам кілька рекомендацій.

Якщо б це було літо, я б настійно рекомендувала виконувати рецепт точно за інструкцією. Однак, оскільки зараз зима, а на прилавках магазинів часто можна знайти тепличні або імпортні овочі, краще їх трохи підготувати, щоб не ризикувати своїм здоров’ям. Смак страви при цьому не постраждає.
Інгредієнти: 2–3 свіжих помідори, нарізаних на невеликі шматочки, 1 зубчик часнику, тонко нарізаний, 1/4 чашки подрібнених волоських горіхів, свіжий базилік, 2 столові ложки оливкової олії, морська сіль за смаком, 1 маленький цукіні, нарізаний на тонкі смужки.
Приготування: Поки вариться паста, змішайте всі свіжі інгредієнти, окрім цукіні, в мисці і дайте настоятися протягом 20 хвилин. Потім додайте тонкі смужки цукіні та прикрасьте листочками базиліка. За бажанням можна додати трохи сиру та свіжого лимонного або лаймового соку.
Як я вже зазначала, в зимовий час в магазинах не завжди можна знайти свіжі овочі найвищої якості (особливо це стосується помідорів та цукіні). Тому для забезпечення безпеки можна трохи змінити рецепт.
1. Помідори ошпарте окропом і зніміть шкірку, або використовуйте консервовані, попередньо зливши зайвий сік.
2. Для приготування страви використовуйте сухий базилік. Для прикраси можна додати кілька листочків свіжого.
3. Цукіні можна приготувати в духовці або на сковорідці.
Оскільки я вже неодноразово готувала пасту з цукіні, можу гарантувати, що навіть легенько обсмажене на сковорідці цукіні в оливковій олії з додаванням солі, сухого базиліка та часнику буде надзвичайно смачним.
Якщо не бажаєте смажити цукіні, можна на кілька хвилин відправити смужки в духовку або під гриль (не більше 2-3 хвилин!). Потім полити їх сумішшю оливкової олії, часнику, сухого базиліка (або італійських трав) та солі. Дайте постояти кілька хвилин.
Суміш: на 5-6 столових ложок оливкової олії додайте пів чайної ложки сухого базиліка або суміші італійських трав, щіпку солі та вичавіть зубчик часнику. Кількість солі можна відрегулювати за смаком.
Змішайте в мисці нарізані консервовані помідори, цукіні та волоські горіхи, а потім додайте суміш, в якій “відпочивали” смужки запеченого цукіні. Перемішайте все з готовою пастою. За бажанням, в кінці можна додати трохи улюбленого сиру.
Вся страва готується максимум за півгодини і не вимагає особливих кулінарних навичок. Але виходить дуже смачно!