Кукуруза по-мексикански с вкусным соусом и зеленью

Кукуруза по-мексикански с вкусным соусом и зеленью

Інгредієнти для приготування кукурудзи по-мексиканськи

  • 4–5 початків кукурудзи;
  • 60 мл майонезу;
  • 115 мл сметани;
  • 45 г фети;
  • 1 зубчик часнику;
  • Лайм, паприка, зелень петрушки — для подачі.
Інгредієнти для кукурудзи по-мексиканськи

Щоб соус добре тримався на кукурудзі, її краще не відварювати, а запікати. Перед запіканням обов’язково зніміть рильця і сухі листя з початків, оскільки вони можуть загорітися. Свіжі листки не варто знімати, вони допоможуть зберегти вологу в зернах під час запікання.

Початки кукурудзи потрібно розташувати на решітці в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів. Молоді початки готуються швидко — за 40-45 хвилин.

Приготування соусу для кукурудзи по-мексиканськи

Поки кукурудза запікається, можна приготувати соус. Для цього змішайте майонез зі сметаною і фетою, додайте дрібно подрібнений часник.

Соус для кукурудзи по-мексиканськи

Після того як кукурудза запечеться і трохи охолоне, очистіть її від листя.

Очищення кукурудзи від листя

За допомогою лопатки рівномірно нанесіть соус на поверхню кукурудзи. Після цього посипте кукурудзу свіжою зеленню і паприкою. Для подачі можна додати сік лайма або улюблений гострий соус.

Кукурудза по-мексиканськи
Подача кукурудзи по-мексиканськи
Готова кукурудза по-мексиканськи
Як приготувати кукурудзу по-мексиканськи