Ідеї для сніданку: смачна запечена енчілада для енергійного початку дня

Ідеї для сніданку: смачна запечена енчілада для енергійного початку дня

Інгредієнти для приготування енчилад

Для приготування енчилад:

  • 5 пшеничних лепешок;
  • 1 ріпчаста цибуля;
  • 1 солодкий перець;
  • 500 г курячого фаршу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 чайна ложка копченої паприки;
  • перці халапеньо — за смаком;
  • перці чилі, петрушка, свіжі помідори — для сервірування.

Для соусу:

  • 720 мл молока;
  • 35 г борошна;
  • 180 г твердого сиру;
  • 20 г вершкового масла.
Енчилада: компоненти

Приготування енчилад

Соус для енчилад готується аналогічно звичайному бешамелю. Необхідно швидко обсмажити борошно на розтопленому маслі, додати молоко та після загустіння приправити і додати тертий сир.

Щодо начинки, то її приготування також не є складним. Спочатку обсмажте дрібно нарізану цибулю та солодкий перець до м’якості, потім додайте часник і курячий фарш.

Енчилада: процес приготування

Коли фарш буде готовий, додайте сіль і копчену паприку, після чого змішайте з ⅔ частини соусу.

Якщо ви не готуєте цю страву на сніданок у вихідний день, ви можете заготовити начинку та соус ще з вечора, а вранці залишиться лише загорнути їх у лепешки.

Енчилада: готовий фарш

Викладіть приготовану начинку на один край пшеничної лепешки та загорніть у трубочку.

Енчилада: трубочки

Перекладіть отримані трубочки в змащену маслом форму для випікання, залити залишками соусу і додати халапеньо для додаткової гостроти, якщо бажаєте.

Енчилада: трубочки
Енчилада: халапеньо

Випікати в духовці при температурі 180 градусів 20–25 хвилин. Перед подачею страву можна додатково посипати гострим перцем, зеленню та дрібно нарізаними помідорами. На батьківщині енчилад, в Мексиці, традиційним доповненням є соус чилі.

Енчилада: готове блюдо
Енчилада: одна порція