Інгредієнти для приготування енчилад
Для приготування енчилад:
- 5 пшеничних лепешок;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 1 солодкий перець;
- 500 г курячого фаршу;
- 1 зубчик часнику;
- 1 чайна ложка копченої паприки;
- перці халапеньо — за смаком;
- перці чилі, петрушка, свіжі помідори — для сервірування.
Для соусу:
- 720 мл молока;
- 35 г борошна;
- 180 г твердого сиру;
- 20 г вершкового масла.

Приготування енчилад
Соус для енчилад готується аналогічно звичайному бешамелю. Необхідно швидко обсмажити борошно на розтопленому маслі, додати молоко та після загустіння приправити і додати тертий сир.
Щодо начинки, то її приготування також не є складним. Спочатку обсмажте дрібно нарізану цибулю та солодкий перець до м’якості, потім додайте часник і курячий фарш.

Коли фарш буде готовий, додайте сіль і копчену паприку, після чого змішайте з ⅔ частини соусу.
Якщо ви не готуєте цю страву на сніданок у вихідний день, ви можете заготовити начинку та соус ще з вечора, а вранці залишиться лише загорнути їх у лепешки.

Викладіть приготовану начинку на один край пшеничної лепешки та загорніть у трубочку.

Перекладіть отримані трубочки в змащену маслом форму для випікання, залити залишками соусу і додати халапеньо для додаткової гостроти, якщо бажаєте.


Випікати в духовці при температурі 180 градусів 20–25 хвилин. Перед подачею страву можна додатково посипати гострим перцем, зеленню та дрібно нарізаними помідорами. На батьківщині енчилад, в Мексиці, традиційним доповненням є соус чилі.

