1 000 корисних властивостей фейхоа для здоров’я та молодості

1 000 корисних властивостей фейхоа для здоров’я та молодості

Фейхоа — природний джерело вітамінів та корисних речовин

fidansepetim.com
fidansepetim.com

Фейхоа — це плід, що містить величезну кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних для нормального функціонування організму. Сто грамів цих зелених витягнутих ягід, що походять із Південної Америки, включають такі важливі компоненти:

  • 0,6 г жиру,
  • 1 г білків,
  • 13 г вуглеводів,
  • 0,1 г насичених жирів,
  • 0,3 г насичених жирних кислот,
  • 8 г цукрів,
  • 6 г харчових волокон.

До того ж, фейхоа багата на мінеральні речовини і вітаміни, серед яких:

  • 172 мг калію, 0,1 мг заліза, 20 мг фосфору;
  • 0,04 мг цинку, 30 мг натрію, 0,055 мг міді;
  • 9 мг магнію, 0,085 мг марганцю, 17 мг кальцію;
  • 0,4 мг вітамінів групи B (B1, B2, B5, B6, B9);
  • 32,9 мг вітаміну C, 0,289 мг вітаміну PP.

Особливість фейхоа полягає в її високому вмісті йоду, що досягає 0,5 мг на 100 г продукту. Це робить м’якоть фейхоа не менш корисною за морепродукти.

Фейхоа є природним імуномодулятором. Регулярне вживання двох плодів цієї ягоди на день здатне служити природним бар’єром від вірусних захворювань та простуд.

Вітамін C, що міститься у фейхоа, активно сприяє боротьбі з захворюваннями серцево-судинної системи, такими як атеросклероз і гіпертонія. Загалом, фейхоа включає понад 90 корисних речовин, які благотворно впливають на весь організм:

  • покращує роботу органів травлення;
  • нормалізує функціонування серцево-судинної системи;
  • має заспокійливий ефект на нервову систему;
  • покращує функції печінки, нирок та легень;
  • стимулює обмін речовин;
  • підвищує рівень гемоглобіну;
  • знижує ризик розвитку остеопорозу та хвороби Альцгеймера;
  • виправляє дефіцит йоду в організмі.

Фейхоа — це незамінний інгредієнт лікувальної дієти при розладах травної системи та захворюваннях шлунка, кишечника, печінки і підшлункової залози. Ягода багата на антоціани та феноли, які очищають організм від токсинів і вільних радикалів, тим самим допомагаючи підтримувати молодість і знижувати ризик онкологічних захворювань.

Як правильно вибирати фейхоа

Спілі плоди фейхоа мають водянисту, желеподібну м’якоть і тонку шкірку. Вони за смаком нагадують поєднання клубники, ківі та ананаса. Оскільки плоди фейхоа дуже ніжні і швидко псуються, їх зривають ще незрілими. Тому в магазині ці ягоди часто тверді і не зовсім смачні. Дайте їм дозріти кілька днів у теплому темному місці, перш ніж вживати.

Вибираючи фейхоа, зверніть увагу на її шкірку — вона повинна бути без дефектів і мати рівномірний салатово-зелений колір. Природний білий наліт на плодах можна легко стерти пальцем.

Для перевірки якості фруктів, попросіть розрізати один плід. Якщо м’якоть біла, це означає, що плід не дозрів; прозора — свідчить про стиглість, а коричнева — про переспілі або пошкоджені плоди. Спілі фейхоа зберігаються в холодильнику не більше семи днів.

5ballov.qip.ru
5ballov.qip.ru

Корисні рецепти з фейхоа

Фейхоа найчастіше вживають в сирому вигляді, розрізаючи плід навпіл і вичавлюючи м’якоть ложкою. Шкірка ягоди має злегка терпкий смак, тому її часто очищають перед їжею. Щоб зберегти всі корисні властивості, висушіть шкірку і додавайте її як добавку до чаю.

Щоб приготувати смачне лікарське варення, подрібніть 500 г фейхоа з горсткою обсмажених волоських горіхів у блендері. Додайте півсклянки меду і перемішайте. Готову суміш зберігайте в герметичній ємності в холодильнику. Приймайте по одній чайній ложці три рази на день для зміцнення імунітету.

З фейхоа також готують смачні соуси, смузі