Галета з фруктами та ягодами сезону

Галета з фруктами та ягодами сезону

Інгредієнти для приготування галети

  • 1¼ стакана (150 г) пшеничного борошна;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 120 г холодного вершкового масла;
  • 4 столові ложки холодної води (опційно);
  • щіпка солі, яйце.
  • 1½ нектарина;
  • 4–5 абрикосів;
  • 100 г вишні (без кісточок);
  • ⅓ стакана (70 г) цукру;
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.
Приготування тесту для галети

Якщо у вас є потужний блендер, додайте всі інгредієнти для тесту (крім води) і збийте до утворення крихти. Якщо блендера немає, наріжте масло з борошном ножем, додайте цукор і зберіть крихту в кульку. Якщо тісто добре тримається разом, вода не знадобиться, у іншому випадку додавайте її поступово маленькими порціями.

Обгорніть тісто плівкою і покладіть у холодильник на годину.

Охолодження тесту для галети

Наріжте нектарин на скибочки, абрикоси розріжте навпіл і видаліть кісточки. Засипте плоди цукром і крохмалем, ретельно перемішайте і залиште в теплому місці на 20–30 хвилин, щоб вони пустили сік і просочились сиропом.

Підготовка фруктів для галети
Підготовка фруктів для галети

Розкатайте тісто між двома листами пергаментного паперу в диск діаметром 22 см. Зніміть верхній лист, злийте зайвий сироп з ягід і фруктів і викладіть їх горкою в центр тестової основи, залишаючи 3 см вільного краю. Зберіть краї тесту, щоб утворити бортик, який утримає начинку.

Формування галети перед випіканням

Краї змастіть яйцем і посипте щіпкою цукру. Помістіть галету в розігріту до 200 градусів духовку на 30–35 хвилин.

Готова галета після випікання

Охолоджуйте не менше 30 хвилин перед нарізанням.

Охолоджена галета перед подачею
Нарізка готової галети