Інгредієнти для приготування галети
- 1¼ стакана (150 г) пшеничного борошна;
- 1 столова ложка цукру;
- 120 г холодного вершкового масла;
- 4 столові ложки холодної води (опційно);
- щіпка солі, яйце.
- 1½ нектарина;
- 4–5 абрикосів;
- 100 г вишні (без кісточок);
- ⅓ стакана (70 г) цукру;
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.

Якщо у вас є потужний блендер, додайте всі інгредієнти для тесту (крім води) і збийте до утворення крихти. Якщо блендера немає, наріжте масло з борошном ножем, додайте цукор і зберіть крихту в кульку. Якщо тісто добре тримається разом, вода не знадобиться, у іншому випадку додавайте її поступово маленькими порціями.
Обгорніть тісто плівкою і покладіть у холодильник на годину.

Наріжте нектарин на скибочки, абрикоси розріжте навпіл і видаліть кісточки. Засипте плоди цукром і крохмалем, ретельно перемішайте і залиште в теплому місці на 20–30 хвилин, щоб вони пустили сік і просочились сиропом.


Розкатайте тісто між двома листами пергаментного паперу в диск діаметром 22 см. Зніміть верхній лист, злийте зайвий сироп з ягід і фруктів і викладіть їх горкою в центр тестової основи, залишаючи 3 см вільного краю. Зберіть краї тесту, щоб утворити бортик, який утримає начинку.

Краї змастіть яйцем і посипте щіпкою цукру. Помістіть галету в розігріту до 200 градусів духовку на 30–35 хвилин.

Охолоджуйте не менше 30 хвилин перед нарізанням.

