Яєчний білок з овсянкою допоможе швидше прокинутися і довше залишатися ситим. Така каша багата вітамінами, корисними для серцево-судинної системи. Овсянка з яйцями — чудовий варіант для сніданку, що здатен замінити чашку кави, хоча їх можна поєднувати.
Текстура яєць змішується з овсяною, роблячи кашу м’якшою та більш тягучою. Важливо не забувати збивати яйця або постійно помішувати кашу, щоб яєчний білок не згортався в грудочки.
Яйця не змінюють нейтральний смак овсянки. У готову кашу можна додавати мед, фрукти, або солоні горішки — все, що вам подобається.
Як приготувати овсянку з яйцями
Процес приготування овсянки з яйцями мало відрізняється від звичайного. Для початку розбийте 1-2 яйця (в залежності від вашого апетиту) та збийте їх у мисці.
- Якщо ви готуєте в мікрохвильовій печі: змішайте збите яйце, молоко та воду з овсяними пластівцями і поставте в піч на потрібний режим. Можна розділити час приготування на два етапи. Після першого етапу дістаньте кашу, додайте ще трохи молока або води і добре перемішайте, а потім доведіть до готовності.
- Якщо варите кашу на плиті: використовуйте звичайні пропорції овсянки та рідини, починайте готувати. Коли каша закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть овсянку протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте збиті яйця і збільште температуру, варіть ще 5 хвилин. Якщо каша занадто густа, додайте молоко або воду.
Коли каша готова, додайте в неї улюблені інгредієнти: горішки, ягоди, фрукти.
Рецепти овсянки з яйцями

Інгредієнти:
- ½ стакана овсяних пластівців (не швидкого приготування);
- 1 стакан води;
- 4 яєчні білка;
- ½ чайної ложки ванільного цукру.
Приготування:
Збийте яєчні білки до появи піни. Залийте овсянку водою та доведіть до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь і варіть 5–6 хвилин. Влийте збиті білки, постійно перемішуючи кашу вінчиком або виделкою. Варіть ще 3–4 хвилини.
До готової каші додайте ванільний цукор, перемішайте та залиште овсянку настоюватися на 3–4 хвилини.

Інгредієнти:
- ¾ стакана овсяних пластівців (не швидкого приготування);
- 2 яйця;
- ½ стакана молока;
- 1 столова ложка льняних насіння;
- 1 спілий банан;
- корица за смаком.
Приготування:
Очистіть банан і подрібніть його в блендері до пюре. Збийте яйця. Змішайте всі інгредієнти в каструлі і поставте на середній вогонь. Готуйте, постійно помішуючи, поки білки не згорнуться і каша не стане досить густою. Це займає близько 5 хвилин після закипання.

Інгредієнти:
- 1 стакан овсяних пластівців (не швидкого приготування);
- 1 стакан несолодкого мигдального молока;
- 1 стакан води;
- 1 спілий банан (нарізаний);
- ½ стакана гарбузового пюре (зі свіжої або консервованої гарбуза);
- 2 яєчні білка;
- ванільний цукор за смаком;
- сіль;
- корица;
- трохи мигдального масла;
- гарбузове насіння для прикраси.
Приготування:
Поставте каструлю на сильний вогонь і змішайте мигдальне молоко, воду, нарізаний банан та гарбузове пюре з сіллю і спеціями. Доведіть до кипіння. Коли суміш закипить, додайте овсяні пластівці, зменшіть вогонь і варіть до загуснення.
Збийте яєчні білки та влийте їх у кашу, постійно помішуючи, щоб білки не згорнулися в грудочки. Варіть 1–2 хвилини.
До готової каші додайте мигдальне масло та гарбузові насіння. Можна замінити їх іншими горішками на ваш смак.