Секрети приготування курки з хрусткою скоринкою: простий та смачний рецепт

Секрети приготування курки з хрусткою скоринкою: простий та смачний рецепт

Цей секретний інгредієнт – розпушувач. Так, ви не помилилися: саме розпушувач, який ми зазвичай використовуємо для надання випічці пухкості, здатен поглинати зайву вологу з курячої шкірки, тим самим допомагаючи їй повністю висохнути в духовці. Завдяки тому, що до складу розпушувача входять сода та кислота, жодного стороннього смаку ви не відчуєте, оскільки ці інгредієнти нейтралізують один одного.

Інгредієнти для приготування курячих крилець

  • 1 кг курячих крилець;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ½ чайної ложки копченої паприки;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • ⅓ склянки меду;
  • ¼ склянки гострого соусу;
  • ¼ склянки соєвого соусу;
  • 1 столова ложка оцту.
Інгредієнти для приготування курячих крилець

Підготовка курячих крилець

Перед приготуванням курячі крильця потрібно промити, обсушити та розрізати по суглобах. Також необхідно обрізати кінці крилець, оскільки в них немає м’яса.

Підготовка курячих крилець

Приготування курячих крилець

Змішайте сіль з паприкою та розпушувачем, після чого рівномірно розподіліть суміш на курячі крильця.

Змішування спецій для курячих крилець

Розмістіть курячі крильця на пергаменті, а сам лист покладіть на решітку для запікання. Поставте решітку на противень і запікайте курку в розігрітій до 210 градусів духовці 20 хвилин з одного боку, а потім ще 10 хвилин з іншого.

Курячі крильця в духовці

Глазур для курячих крилець

Якщо бажаєте, можете додати глазур на курячі крильця. Для її приготування змішайте мед з оцтом, гострим і соєвим соусами.

Приготування глазурі для курячих крилець

Вилийте отриману суміш на курячі крильця і добре перемішайте.

Глазур на курячих крильцях
Курка з хрусткою скоринкою в глазурі

Подача страви

Хрусткі курячі крильця найкраще подавати гарячими разом з великою кількістю серветок.

Готові курячі крильця з хрусткою скоринкою