Макарони готуються швидко, проте інколи навіть 10 хвилин можуть бути занадто цінними. У таких випадках відмінним варіантом стане заморожена паста. Це дозволяє отримати смачну страву швидше, ніж закип’ятити воду. Таку пораду надала кулінарна платформа The Kitchn.
Залиште макарони трохи недовареними
Не доводьте макарони до повної готовності, адже при розігріві вони можуть стати надто м’якими. Нехай вони залишаються трохи недовареними, це дозволить їм досягти ідеального стану при розігріванні в мікрохвильовій печі, особливо коли ви додасте соус.
Заморожуйте в окремих контейнерах, а потім об’єднуйте
Для заморожування макарони можна розкласти в невеликі зіп-пакети або контейнери. Інший варіант — викласти їх на деко, застелене пергаментним папером, злегка збризнувши оливковою олією. Для дрібних макаронів використовуйте один шар. Спагеті можна згорнути в гнізда, щоб зекономити місце. Після цього перекладіть їх у великий пакет.
Заморожуйте домашній соус для пасти в кубиках льоду, що дасть змогу швидко їх розморожувати без брудної мікрохвильовки.
Розігрівайте в мікрохвильовій печі або на плиті
Якщо ви розігріваєте макарони в мікрохвильовці, постарайтеся розкласти їх в контейнері рівним шаром. Це дозволить їм прогріватися рівномірно.
Якщо ж ви використовуєте плиту, просто викладіть макарони в сковорідку або каструлю з гарячим соусом, і вони швидко розтануть і прогріються.
Корисні поради:
- Чому не варто виливати воду з-під макаронів: важливий секрет професійних кухарів
- 10 варіантів пасти, які легко приготувати кожен
- Швидкий вечеря: паста карбонара за 15 хвилин
Свіжі та актуальні новини на:
https://airport.lg.ua/