Інгредієнти для приготування страви
- 650 г яловичини без кісток;
- 80 г лука-порея (біла частина);
- 90 г листя шпинату;
- 150 г крем-сиру;
- по ½ чайної ложки сушеного часнику і чебрецю.
Кроки приготування страви
Для початку очистіть м’ясо від плівок, ретельно промийте його під холодною водою, а потім обсушіть серветкою. Присипте яловичину сіллю та перцем з усіх боків. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії і обсмажте шматок м’яса по 1 хвилині з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

Цей етап дасть м’ясу гарну корочку і чудовий вигляд. Після цього залиште м’ясо на кілька хвилин, щоб зберегти його сік і запобігти втраті смаку при розрізанні. Протягом цього часу можна приступати до приготування начинки.

Лук-порей наріжте півкільцями, а листя шпинату промийте і порвіть руками на невеликі частини. Після цього пасеруйте лук до м’якості, додаючи шпинат і доводячи до готовності. Приправте овочі сіллю і перцем за смаком.

Охолодивши суміш, з’єднайте її з крем-сиром, сушеним часником і чебрецем. Після цього обов’язково спробуйте начинку на сіль і, за потреби, додайте її.

За допомогою гострого ножа зробіть кілька поперечних надрізів на яловичині, прорізаючи її приблизно на ⅔ глибини.

У кожен надріз покладіть порцію сиру з овочами, а потім відправте м’ясо в духовку, розігріту до 190°C. Випікайте його до готовності.

Час випікання залежить від бажаної ступені готовності м’яса. Нашому шматку знадобилося 15 хвилин на звичайному режимі і ще 2 хвилини під грилем для золотистої скоринки на сирові начинці, щоб досягти середнього рівня прожарки.

По завершенню випікання дайте м’ясу полежати ще 12-15 хвилин перед нарізкою, щоб зберегти його соковитість.

