Рецепти: 3 варіанти смачного та ароматного хліба для десерту

Рецепти: 3 варіанти смачного та ароматного хліба для десерту

Рецепт 1: Банановий хліб з 5 інгредієнтів

рецепти фруктового хліба
  • 3 стиглих банана середнього розміру;
  • 2 чашки овсянки швидкого приготування;
  • 2 великих яйця;
  • ¼ чашки кленового сиропу або меду;
  • 1 чайна ложка порошку для випічки.

Перед тим як почати приготування, розігрійте духовку до 175°C. Підготуйте форму для випічки (бажано розміру 13 × 23 см), застеливши її пергаментом або змастивши рослинною олією.

Тісто готується дуже швидко: всі інгредієнти викладаються в кухонний комбайн або блендер і змішуються до однорідної маси. Щоб тісто було більш гладким, я рекомендую пюрирувати банани окремо від інших інгредієнтів.

рецепти фруктового хліба

Вилийте готове тісто в підготовлену форму. За бажанням можна покласти тонкі кружечки банана зверху. Випікайте хліб протягом 20–25 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою дерев’яної зубочистки або шпажки. Якщо на зубочистці залишилось вологе тісто, хліб ще не готовий. Якщо вона суха, діставайте хліб з духовки і дайте охолонути у формі.

Рецепт 2: Яблучний хліб з овсянкою

рецепти фруктового хліба

Інгредієнти для хліба:

  • 1 чашка овсянки швидкого приготування;
  • 1 чашка борошна грубого помолу;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ½ чайної ложки порошку для випічки;
  • ½ чайної ложки соди;
  • 1 чайна ложка молотої кориці;
  • 3 великих яйця;
  • ¼ чашки меду;
  • ⅓ чашки рослинної олії;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту або щіпка ваніліну;
  • ⅓ чашки коричневого цукру;
  • 2 чашки дрібно нарізаних яблук (приблизно 2 великих яблука);
  • ⅓ чашки подрібнених грецьких горіхів або інших на ваш смак.

Для декору:

  • 1 чайна ложка коричневого цукру;
  • 3 столові ложки овсянки швидкого приготування;
  • ¼ чайної ложки молотої кориці;
  • 1 чайна ложка розтопленого вершкового масла.

Розігрійте духовку до 175°C. В окремій мисці змішайте інгредієнти для декору і відкладіть їх в сторону. Підготуйте кондитерську форму (розмір 20 × 10 см), застеливши її пергаментом або змастивши олією.

Овсянку переробіть у блендері до стану муки, а потім змішайте її з іншими сухими інгредієнтами: борошном, сіллю, содою, розпушувачем та корицею.

В іншій мисці збийте яйця з коричневим цукром, олією, медом і ваніллю. Додайте нарізані яблука та добре перемішайте. Потім додавайте сухі інгредієнти, а також подрібнені горіхи, і знову ретельно перемішайте до однорідності.

рецепти фруктового хліба

Вилийте тісто в підготовлену форму, зверху посипте суміш для декору і випікайте в духовці протягом 1 години.

Рецепт 3: Тиквений хліб з горіхами і спеціями

рецепти фруктового хліба
  • ½–1 чашка гарбузового пюре;
  • 2 великих яйця;
  • ½ чашки рослинної олії;
  • 1 чашка коричневого цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту або щіпка ваніліну;
  • 2 чашки борошна;
  • 1 чайна ложка порошку для випічки;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка молотої кориці;
  • ¼ чайної ложки молотого імбиру;
  • ¼ чайної ложки чорного перцю;
  • ¼ чайної ложки свіжого натертого мускатного горіха;
  • ½ чашки родзинок.

Розігрійте духовку до 175°C. Підготуйте форму для випічки (13 × 23 см), застеливши її пергаментом або змастивши олією.

У великій мисці змішайте гарбузове пюре, яйця, олію, цукор і ванільний екстракт. В окремій посуді змішайте борошно, порошок для випічки, сіль, спеції, родзинки та мускатний горіх.

З’єднайте сухі інгредієнти з рідкими і добре перемішайте до однорідної маси. Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте в духовці протягом 50–60 хвилин. Дайте хлібу охолонути перед тим, як розрізати.