Інгредієнти для томатного джему
- 740 г томатів;
- 110 г цукру;
- сік одного лайма;
- 1 столова ложка тертого кореня імбиру;
- щіпка пектину;
- 1 чайна ложка молотого коріандру;
- ¼ чайної ложки молотої кориці;
- 3-4 бутони гвоздики;
- 1 чайна ложка солі;
- ¼ чайної ложки гострого перцю.

Покроковий процес приготування томатного джему
Насамперед необхідно підготувати томати: розрізати їх на середні шматочки та видалити місця кріплення плодоніжок.
Наступним кроком потрібно помістити підготовлені томати разом з іншими інгредієнтами в сотейник, за винятком пектину, і поставити на середній вогонь.
Цукор є головним інгредієнтом, що відрізняє томатний джем від звичайного соусу. Пектин, хоча й виконує допоміжну роль, також необхідний для створення густої, желеподібної текстури, яка властива джемам.

Якщо суміш у сотейнику закипіла, зменште вогонь до мінімуму і залиште на 1,5 години, періодично помішуючи. За цей час консистенція повинна стати густою і желеподібною. Якщо ж вона все ще не досягла бажаної текстури, додайте трохи пектину і чекайте ще кілька хвилин.

Томати з тонкою шкіркою під час приготування встигнуть достатньо розм’якшитися, але в разі необхідності джем можна ще протерти через сито для досягнення ідеальної текстури.

З готового джему виходить приблизно один стакан, який можна закрити у стерильну баночку або зберігати герметично закритим у холодильнику не менше тижня.

