Простий рецепт смачного томатного джему з доступних інгредієнтів для домашнього приготування

Простий рецепт смачного томатного джему з доступних інгредієнтів для домашнього приготування

Інгредієнти для томатного джему

  • 740 г томатів;
  • 110 г цукру;
  • сік одного лайма;
  • 1 столова ложка тертого кореня імбиру;
  • щіпотка пектину;
  • 1 чайна ложка меленого коріандру;
  • ¼ чайної ложки молотої кориці;
  • 3-4 бутони гвоздики;
  • 1 чайна ложка солі;
  • ¼ чайної ложки гострого перцю.
Інгредієнти для томатного джему

Приготування томатного джему

Підготовка томатів для джему включає їх нарізку на середні шматочки та видалення місць кріплення плодоніжок. Це дозволяє забезпечити рівномірний процес приготування та оптимальну текстуру кінцевого продукту.

Перелийте нарізані томати разом з іншими інгредієнтами (крім пектину) у сотейник і поставте на середній вогонь. Головним компонентом, що відрізняє томатний джем від звичайного томатного соусу, є цукор, який надає масі необхідну щільність та легку тягучість.

Томати в сотейнику для джему

Після того, як суміш закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть її протягом 1,5 годин, періодично помішуючи. Цей процес дозволяє інгредієнтам добре змішатися та придбати характерну для джему консистенцію. Якщо після вказаного часу консистенція ще недостатньо густа, додайте щіпку пектину та залиште на вогні ще на кілька хвилин.

Томатний джем на вогні

Якщо ви використовуєте тонкокорі томати, то шкірка повинна достатньо розм’якнути, а якщо це не сталося, протріть суміш через сито для досягнення ідеальної текстури.

Томатний джем: консистенція

По завершенню варіння отриманий джем можна зберігати в стерильній банці або тримати герметично закритим у холодильнику протягом мінімум одного тижня. Це дозволить зберегти свіжість і смак продукту для тривалого часу.

Готовий томатний джем

З вказаного кількості інгредієнтів виходить близько одного стакана джему, який стане відмінним доповненням до будь-якої страви або самостійним делікатесом.

Томатний джем: готовий продукт