Корисна лазанья з кабачками та творогом: простий рецепт для здорового харчування

Корисна лазанья з кабачками та творогом: простий рецепт для здорового харчування

Інгредієнти для приготування овочевої лазаньї

  • 500 г курячого філе (фарш);
  • 1 середня цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • ½ чайної ложки сушеного тим’яну;
  • ½ чайної ложки орегано;
  • 115 г свіжого шпинату;
  • 850 г творога;
  • 1 яйце;
  • Цедра 1 лимона;
  • 700 г помідорів у власному соку;
  • 4-6 кабачків;
  • Горсть тертого сиру для посипання.

Приготування кабачків

За допомогою овочерізки або гострого ножа наріжте кабачки на тонкі пластини. Викладіть їх на тканинні або паперові рушники, посипте невеликою кількістю солі і накрийте ще одним рушником. Дайте постояти 15 хвилин, щоб зайва волога вийшла з овочів. Після цього обережно обсушіть кабачки.

Приготування соусу «болоньєзе»

Поки кабачки виділяють вологу, можна приготувати соус. Для цього обсмажте курячий фарш разом з дрібно нарізаною цибулею та сушеними травами. Коли курка підрум’яниться, додайте помідори в власному соку, посоліть і додайте дрібно порізаний часник. Тушкуйте до загусання. В кінці додайте шпинат і дайте йому трохи ув’янути.

Приготування соусу «бешамель» альтернативного типу

Для соусу, який є альтернативою класичному бешамель, використовуйте знежирений творог або рікотту. До цього додайте цедру лимона, сіль і яйце. Спочатку відцідьте зайву вологу з творогу, а потім змішайте з іншими інгредієнтами до однорідної маси.

Збірка та випікання лазаньї

На дно форми для запікання нанесіть ложку томатного соусу і викладіть перший шар кабачкових пластин. Починайте чергувати шари: кабачки, томатний соус та творожну суміш, поки форма не заповниться. Залишки творогу з лимоном рівномірно розподіліть поверх шари, а зверху посипте тертим сиром.

Запікання

Накрийте форму фольгою та ставте в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Якщо за цей час зібралася надмірна рідина, акуратно злийте її. Після цього запікайте лазанью ще 15 хвилин без фольги, щоб поверхня підрум’янилася.

Крок 1: приготування кабачків для лазаньї
Приготування соусу для лазаньї
Готовий соус для лазаньї
Альтернатива соусу бешамель — суміш творогу з лимоном
Формування лазаньї з кабачків і соусів
Запікання лазаньї в духовці
Готова лазанья з кабачків