Інгредієнти для приготування овочевої лазаньї
- 500 г курячого філе (фарш);
- 1 середня цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- ½ чайної ложки сушеного тим’яну;
- ½ чайної ложки орегано;
- 115 г свіжого шпинату;
- 850 г творога;
- 1 яйце;
- Цедра 1 лимона;
- 700 г помідорів у власному соку;
- 4-6 кабачків;
- Горсть тертого сиру для посипання.
Приготування кабачків
За допомогою овочерізки або гострого ножа наріжте кабачки на тонкі пластини. Викладіть їх на тканинні або паперові рушники, посипте невеликою кількістю солі і накрийте ще одним рушником. Дайте постояти 15 хвилин, щоб зайва волога вийшла з овочів. Після цього обережно обсушіть кабачки.
Приготування соусу «болоньєзе»
Поки кабачки виділяють вологу, можна приготувати соус. Для цього обсмажте курячий фарш разом з дрібно нарізаною цибулею та сушеними травами. Коли курка підрум’яниться, додайте помідори в власному соку, посоліть і додайте дрібно порізаний часник. Тушкуйте до загусання. В кінці додайте шпинат і дайте йому трохи ув’янути.
Приготування соусу «бешамель» альтернативного типу
Для соусу, який є альтернативою класичному бешамель, використовуйте знежирений творог або рікотту. До цього додайте цедру лимона, сіль і яйце. Спочатку відцідьте зайву вологу з творогу, а потім змішайте з іншими інгредієнтами до однорідної маси.
Збірка та випікання лазаньї
На дно форми для запікання нанесіть ложку томатного соусу і викладіть перший шар кабачкових пластин. Починайте чергувати шари: кабачки, томатний соус та творожну суміш, поки форма не заповниться. Залишки творогу з лимоном рівномірно розподіліть поверх шари, а зверху посипте тертим сиром.
Запікання
Накрийте форму фольгою та ставте в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Якщо за цей час зібралася надмірна рідина, акуратно злийте її. Після цього запікайте лазанью ще 15 хвилин без фольги, щоб поверхня підрум’янилася.






